10.12.2011 г., 17:08 ч.

Градска романтика 

  Поезия » Любовна
809 1 16

 

Топло ми е в дланта ти. Сбираш дъха ми в шепа.

Вън светът няма понятие колко е топло с тебе.

Слънцето се опитва да си промуши окото,

с вятъра любопитно блъскат се във стъклото,

 

шум на тролей изтраква морзово по паважа,

сякаш им се оплаква - иска да му разкажат...

Гларусите, нахални, кискат се и одумват,

улиците са кални, с котки от студ оклюмани...

 

Но тук е тъй уютно и приглушено, тихо,

че тия градски звуци кротко се настаниха

в здрачната стая, в която свила съм се в дланта ти.

Зима е вън, а лято носи се от дъха ти.

 

 

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??