24.08.2012 г., 11:18 ч.

Градски мигове 

  Поезия » Гражданска
332 0 1

Градски мигове

И тази сутрин Витоша мълчи,
окована пак сред лед и светлина,
обляна цяла в есенни лъчи
и стаена пак сред вечна тишина.

А градът отново закипял
в безумна треска в утринта,
бушува, макар да не е спал,
в танца див на лудостта.

И хората в безкрайните тълпи
бързат, тичат, влачейки хомота,
преливат в буйните вълни
и сливат се с водите на живота...

София
26.10.2011

© Цветелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??