10.09.2024 г., 9:52 ч.

Грешен си (Стих) 

  Поезия » Любовна
28 0 0

Грешен ли си?
Греша ли и аз с тебе така-
Че заобичах грешник като теб?
Че видях в очите ти не нежност,
а ласка,
че усетих от сърцето ти не обич,
а обсесия от любов и страст?

 

 

Чувам гласа ти,
виждам и отдалече сълзите ти.
Защо ги криеш?
Защото са на грешник?
Или защото би искал...
заради мен да се промениш?

 

 

Обикнах те.
Но ми казаха,
че не мога да заобичам грешник.
Тогава как се случи?
Да попадна в капана на любовта на
човек, който носи на гърба си грехове?

 

 

Има любов между нас.
Имаше.
Но видях разликата между нас,-
че колкото и да целувах мислено теб през нощта,
ти целуваше най-вече пари и власт.

 

 

Такъв ли си бил винаги-
грешник?
Знам, че с теб греша, но струва си...
да се опитам да те спася,
но въпросът е-
мен кой ще спаси?
Кой ще ме спаси от греховете ти и от
обичта ти на грешник?

 

Станах грешна и аз...

© Ралица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??