9.12.2008 г., 1:07 ч.

Грешки 

  Поезия » Любовна
608 0 0

Грешки

 

Не си отивай, мъко моя,

не си отивайте и вие, спомени

за мойте грешки страшни,

че нали със тях живея.

 

Греших случайно,

греших със цел -

сгреших като си тръгнах,

сгреших като останах.

 

А грешките чертаят път

без знаци и без изход,

чертаят път нещастен,

грешен и обречен.

 

И продължавам да греша

като съществувам,

като стоя и продължавам,

като бленувам грешно.

 

Вървя и подминавам

с насмешка строга

безгрешни и праведни,

дори и толкова щастливи.

 

Те обичат по закон

и по заповед се смеят,

безгрешните не плачат

и никога не страдат.

 

Безгрешните - те не мечтаят,

дори в мечтите има грях,

те не живеят - съществуват

във името на оня ред.

 

Реда, във който никога

не ще ме пуснат - аз, грешката,

не съм за там родена,

безредието е мят дом и брат.

 

В безредие и беззаконие живея,

подмятам се из щастие и мъка,

сред спокойствие и бури

продължавам отново да греша.

 

 

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??