28.10.2019 г., 17:04 ч.

Грешници... 2 

  Поезия » Философска
284 0 0

Грешници... 2

 

Във Времена през Древността обходени

в легендите безумно се твърди,

че о́ще:

от Цивилизацията не споходени

– нашите далечни прадеди

любили се просто и красиво,

както всички живи същества

и със див възторг се сливали

с превъзбудените свои сетива...

 

И имали се те едни прекрасни

и толкова човечни Богове,

че със еднакви слабости и страсти

със тях живяли в чудни векове....

 

... Но за беда, дошли на нов Бог тук Жреците

и те за „грях” нарекли любовта,

та за това и „Грешници” сме всички ние:

ей двайсет века вече след Христа...

 

26.10.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??