13.01.2012 г., 13:18 ч.

Гробище 

  Поезия » Пейзажна
508 0 1

Пресни гробове разгулно пируват със плът, 

мъртви души наздравици вдигат, 

празнуват развода със земния път, 

а надеждите за рая не умират. 

 

Килим от цветя върху пръстта се простира, 

като лазурна дъга след пролетен дъжд, 

сълзите рисуват цветна картина, 

а красивите врани разпиляното жито кълват. 

 

 Гробището днес е цъфнала градина, 

окъпана от разплакани очи, 

вятър танцува със черна коприна, 

ангелска музика в душите звучи.

© Дора Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??