15.12.2014 г., 10:16 ч.

Гротеска 

  Поезия » Друга
595 0 2

Една изрезка мъничка – от вестник,

с един портрет на някаква жена.

Лице – наподобяващо гротеска,

нахвърляно с небрежна бързина...

 

Човек, ако не знае, ще помисли,

че сигурно е шарж или шега.

Но туй, което пишеше ме слиса,

а после ме обзе една тъга.

 

На някакъв свръхтърг за свръхбогати

картината продадена била

за шест милиона паунда!! (Егати!)

У някакъв японец отишла...

 

И питам всички: Ако тя не беше

творение на Пабло Пикасо,

дали поне един ценител щеше

за нея да даде и грам просо?

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Едва ли...
  • Шапка ти свалям, Планински! Не пропускам нищо от това, което пишеш, макар че не винаги пиша коментари.
Предложения
: ??:??