Една изрезка мъничка – от вестник,
с един портрет на някаква жена.
Лице – наподобяващо гротеска,
нахвърляно с небрежна бързина...
Човек, ако не знае, ще помисли,
че сигурно е шарж или шега.
Но туй, което пишеше ме слиса,
а после ме обзе една тъга.
На някакъв свръхтърг за свръхбогати
картината продадена била
за шест милиона паунда!! (Егати!)
У някакъв японец отишла...
И питам всички: Ако тя не беше
творение на Пабло Пикасо,
дали поне един ценител щеше
за нея да даде и грам просо?
© Чавдар Тепешанов All rights reserved.