25.09.2020 г., 12:14 ч.

Грозна гротеска 

  Поезия » Философска, Строги форми
376 0 0

Грозна гротеска, тъй грозна съдба
Грозно сърце го е догонила смъртта
Груби ръце и болнаво тъй студено
Грозно лице, бледо, болно, наранено

Рамката сграпчил, той я не пуска
Смърт ли леглото толкоз бясно раздруска
Драпа, дращи, хванал здраво парапета
Пред него са кръста, лампи, минарета

Моли се на господ, дявол, алах
Душа почерняла, в душа се таи страх
Вече е късно тя да бъде спасена
Пускай най-сетне рамката нагорещена

Здрав, но болен, покосен от треска
Бледо лице - гнусна, грозна, гротеска
Пресния труп, жив, реален, нереален
Печалник самотен, печалник страдален

© Ок ок Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??