3.01.2007 г., 12:29 ч.

ГРОЗНОТО ПАТЕ 

  Поезия
2204 0 9
Отвикнах да бъда обичана! Хората
преминаваха сякаш през мен (като хали).
Помагах, раздавах се, единствено злобата
виждах в лицата им, която ги галеше.


Пердетa в очите си имаха, тежки завеси
в сърцата пуснати злобно.
Луната, приличаща на чудна принцеса,
в такива мигове сякаш беше отровна.


И когато мислех, че безнадеждно сама съм,
ръцете ми откриха образът мил.
От грозното пате в лебед прекрасен
превърнах се. Твоят плам ме бе сътворил.

© Сияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??