29.05.2011 г., 9:09 ч.

Грях 

  Поезия » Любовна
680 0 2

ГРЯХ

 

Потрепва понявга сърцето ми, грешното,
когато във пътя си погледи огнени срещам;
потрепва тревожно сърцето ми, земното,
щом грехът първороден пред мен се изпречва.

 

Потрепва духът, смутен от звънките токчета,
и свива се в мисъл греховна духът,
и женска плът смущава ми нощите,
греховни лъчи във нощта ми струят.

 

И крача в света, изпълнен с прекрасните грешници,
и прекланям се аз пред тез, дето носят греха,
и изпълват с копнеж сърцата ни, земните,
пред тез, донесли на живота ни земен цвета.

 

Със грешници днес е изпълнен светът,
всеки ден с греховни изпълнен и ласки,
край греха всеки ден тревожно всички кръжат
и затуй е светът, може би, тъй прекрасен.

 

19 февруари 2010 г.

© Добромир Пенков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??