3.09.2018 г., 9:07 ч.

Гръмовержец под прикритие 

  Поезия » Хумористична
1121 9 17

Близки  и колеги ми подхвърлят -

бил съм, казват, много  мълчалив.

Упрекът  им  тутакси  отхвърлям -

всъщност съм досадно приказлив!

 

В службата началникът  щом сгафи,

хич дори не цепя му басма!

Подигравам го жестоко с лаф и

му посочвам  тежката  вина!

 

Само че в ума си туй го правя -

пред колегите не го срамя!

За  йерархията  не забравям,

пък и службичката си  ценя.

 

Вкъщи нещо мрънка ми  жената,

че не съм направил по реда.

„Циганската” первам я с ръката,

да не шукне повече следя!

 

После дълга реч веднага  дръпвам,

вадя от архива сто вини.

Пред  такива факти тя изтръпва

и виновно мига  и  мълчи!

 

На ухото да ви кажа   още:

Удрям  и по масата с юмрук!

Нека  плаче  после цяла нощ и

да запомни кой е шефът  тук!

 

Само че и туй   наум го  правя -

със дискретност, без излишен шум,

възпитанието  не забравям...

Гръмовержец съм, но пак - наум!

 

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??