14.03.2023 г., 9:47 ч.

Гълъби 

  Поезия » Хумористична
226 0 0

Гълъби, гълъби бели,

преди да сте полетели

към палатите царски,

я ми кажете другарски -

 

таз хубавица в палата,

що ми мъти главата,

гадже има ли мило,

дето в ней се е впило,

 

или чака си влака

и със пръсти си щрака,

без да има идея,

че аз съм мъжът за нея?

 

Вас не ви блазнят парите...

Затова си мълчите.

Хляб ще дам до трошичка -

кажете за таз душичка!

 

Явно, това не помага...

Котка ще пусна веднага!

Ако пак не говорите,

беля ще си отворите!

 

Ни рекет, ни шантаж

стряскат покоят ваш.

Ма к'во съм се заял

вече следобед цял!

 

Я в нета да початя

с мадамата ми Катя.

Тя сигурна е 100 процента,

а и решение в момента!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??