21.01.2015 г., 20:39 ч.

Гърбосложен 

  Поезия » Хумористична
1052 0 1

ГЪРБОСЛОЖЕН

/По Хр. Смирненски/

 

Гърбосложен на кревата,

в телевизора съм взрян.

Политиката позната

ме направи пак пиян.

 

Устодопирници жежки

между Серго и Местан

ми навяват мисли тежки

за обрания бостан.

 

Хлевоусти демагози

са при Бойко на бивак.

С тях народа ще тормози

в управленския батак.

 

Реформаторите "нови"

ще се самоизядат.

Не Меглена са готови

среден пръст да подадат.

 

Сладкодумни патриоти

ни примамват с праз голям.

Като баби без кюлоти

се предлагат тук и там.

 

Обществото на Барека

днес увисна без глава.

Той налапа сам бюрека,

другите - пасат трева.

 

Гръмогласната Атака

зайците на бой зове.

Който знае как да кряка,

на бунище ще кълве.

 

Абевето се окуми

сам-самичко, без другар.

Дъвче си рахат-локуми

като мераклия стар.

 

Гърбосложен на кревата,

в телевизора съм взрян.

Политиката позната

ме направи пак пиян!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Боже, на мен ми се повръща от тия, а Вие и стихове им пишете.... голямо сърце е нужно за това!
Предложения
: ??:??