17.01.2008 г., 17:18 ч.

Хайде да играем! 

  Поезия » Бели стихове
481 0 2

Защо трябва да ме пращаш при игра,
която постоянно трябва да се играе?
С моряшко кепе и лула
чакаш котвата ти да покаже.

Помогнете внимателно на този
изстрадал малък мъж.
Хвърлете на масата подходящите залози.
Kой ще бъде победител пръв?

Не разбирам защо трябва да разбирам.
Няма какво да се добави.
Жребият е хвърлен, адреналина предозирам.
Кой от кой по-умело пак борави?

Пращаш ме на тези тънки игрички.
Играе ти се? Добре, нека да започваме!
Да играем на мишена със стрелички!
Не те искам! Ние мишени не докосваме!

Хвана се с царя на твоите игри.
Сгреши, че избра да играеш със детето.
Децата са най-добрите победители!
Te играят със сърцето!

Давай, раздавай на масата!
Хвърляй картите отгоре!
Опразни магазините, че дори и касите!
Играх на твоите игри, надявам се, че си доволен!

© Милена Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??