29.01.2013 г., 15:54 ч.

Хайку 

  Поезия
486 0 1

Мраз е вън.                                         

Топло е отвътре.

Капки капят в теб.

 

 

Зелени очи.

Ето, конят ме хвърля.

Каква магия!

 

Луна е.

Непълна, сива.

Сам съм, скрит в нея.

 

Ден леден.

Пушеци вият

бесило в небето.

 

Под стряха

погледи се смеят.

Сняг тихо се топи.

 

Гнездото е празно.

Пълни се с листенца.

Пя кукувица.

 

Капчуци звънтят.

Ледена песен кънти.

Сам съм на Коледа.

 

Вино искри.

С топла завивка

Вятърът драска.

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??