25.05.2010 г., 14:10 ч.

Хайку 

  Поезия » Бели стихове
576 0 0

И тази вечер

пътува към мен гола

илюзията.

*   *   *

Обух  си краката

в тесни мисли за теб -

възмездие.

*   *   *

В четири сутринта

мисъл през океана

плете мостове.

*   *   *

Неделя вечер -

тъжни очи на куче

в дисплея ми.

*   *   *

Майска вечер -

йероглиф във небето,

звезда на примка.

*   *   *

Вечерна ласка

в лапичката на куче -

следа от устни.

*   *   *

Светът се върти

в каишка на куче.

Плач за свобода.

*   *   *

Мазохизъм ли -

раните в думите ми

превързват думи.

*   *   *

По първи петли

в будните думи сълзи

апокалипсис.

*   *   *

Агресия ли -

тишината бере душа

по тротоара.

*   *   *

Люлее земята

серенада на вятъра.

Мираж в небето.

*   *   *

Капка по капка

богатее душата

в разум без душа.

*   *   *

Празникът буден,

празен от думи за мен.

Дъждовен слогът.

*   *   *

Бодливи мисли

в кървав венец от думи

възкръсват.

© Генка Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??