30.04.2023 г., 16:02 ч.

Хайку (Нещата от живота) 3 

  Поезия » Източни форми
239 2 4

***

 Трудно е понякога
  да кажеш на кой
     свят си – на
          този,
       на онзи,
     по средата
  между двата?!...

 

***
  Да овладееш
  простор – да разбиеш на
  мрака лицето!...
  
  ***
  Децата дано

  не заплатят скъпо за
  греховете ни?!...
 
  ***
  Живот – капки кръв
  върху зъберите на
  времето снежни...
 
  ***
  Часовете – във
  водите на времето
  оловни сачми.
 
  ***
  Сълзи горещи
  по грапавите бузи
  на живота? НЕ!
 
  ***
  Пеещо сърце.
  Колко ли ще издържи
  с вик спотаен!?...
 
  ***
  Ум – сърце – воля
  – велико триединство!
  Ключ към щастие!...

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??