26.01.2023 г., 17:46 ч.  

Хайку ( Сезони) 1 

  Поезия » Източни форми
471 5 8

*** 
  Изтича зима.
  Разцъфнали дървета.
  Вали розов сняг.

 

***
  Минзухарите - 
  слезли от небето над
  нас ярки звезди...
  
 ***
  Вълшебна нежност-
  вдига глава кокиче.
  Отдръпващ се сняг.

 

***
  Яйчица чукат
  челца. Цветни пръстчета
  късат козунак.

 

***
  Мирис на липа.
  Пчели жужащи."...Топъл
  дъжд, летен дъжд..."

 

***
  Топла тишина.
  Плажна топка докосва
  детски крачета.

 

***
  Вятър. Дим. Валят
  листа - цветни конфети.
  Празник есенен...

 

***
  Есенно писмо;
  отронен на асфалта 
  лист - червен печат.

 

***
  Камбани бият.
  Светъл празник - Рождество.
  Духовна сила...

 

***
  Цветни хартии
  по килима. Коледа-
  светлина свише!...

 

***
  Сняг вали. Топла
  е Библиотеката.
  Чай с канела...
  
 ***
  Снежна зима. Зад
  прозореца с книга
  ...и капучино...
  
 

 

 

 


  

 

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??