23.02.2023 г., 14:53 ч.

Хайку ( Сезони) 3 

  Поезия » Източни форми
595 1 3

  ***
  В тишината 
  на пролетния ден на
  птица песента...

 

  ***
  През пролетта над
  влюбените в парка
  вали розов сняг...

 

  ***
  Звездопад. Свирят
  щурци. Младост се смее 
  в купа сено...

 

  ***
  В градината –
  упоителен мрак. Глъч
  детска. Светулки...

 

  ***
  Вятър есенен.
  Небесни водопади.
  Листа във вихър...
  

  ***
  Люлее се на 
  люлки в парка вятър.
  Звън на китари.

 

  ***
  Село под снега.
  Кучешки лай. Пушек към
  небето сиво.

 

  ***
  Ангел въздъхна –
  сняг заваля. Заешки 
  следи. Тишина.


  

 

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??