26.05.2007 г., 21:07 ч.

Хайку - Широко Надушата 08 

  Поезия
645 0 3
 

Осем майски миниатюри хайку и една майска танка




Пухчета бели

носи вятър в небето -
тополи цъфтят...


***


Вятър излиза,

тежки облаци сбира,

слънцето скрива...


***


Почват да ронят

първите едри сълзи

облаци черни...


***


Дъжд се излива
в хладния пролетен ден
плаче небето...


***


Слънцето плахо

Прибира чадърите -

Пак се усмихва...


***


В простора дъга

на дъждовните сълзи

маха за сбогом...


***


Цветни балони

измитите улици

с коли обикалят...



***


Клаксони свирят

минувачите спират,

греят усмивки...



***


Колко красиви

момчета, момичета!

Днес ще празнуват

ден последен учебен

и ден първи в живота...

© Пер Перикон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??