27.12.2010 г., 16:10 ч.

Хамелеонско 

  Поезия » Философска
905 0 11

Това тук не съм аз, а кратки мои нюанси

и менящи се куп настроения…

Докато си помисля, че постигам баланса -

фонът мигом зад мен се променя.

 

Тракащите стрелки маршируват послушно,

мерят моите триста одежди.

Миг съм борбена, силна, миг съм лека, въздушна,

от хвърчащи мечти и надежди…

 

Миг съм тих и невзрачен силует от желания,

неизречени, спящи, нечути,

миг съм грейнала ярко, в поетични сияния

през бетонни стени и минути…

 

Това тук не съм аз… Аз все още се търся,

зад успешно облечени брони.

Сполучливите краски от гърба си отърсвам,

за да спра да се сливам със фона…

 

26.12.10

© Дидислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??