2.05.2019 г., 0:16 ч.  

Хан Кубрат 

  Поезия » За деца
510 1 1

Книжка имам аз любима,
в нея снимка на Хан Кубрат има,
възседнал кон и с меч в ръка,
той храбро бие се с врага.
Още в древни, славни времена,
Хан Кубрат създал една страна,
нарекъл я с обич Велика България,
но тя не била дар от лесна лотария.
За нея той достойно се сражавал
и безброй врагове дръзко побеждавал,
затова с гордост Ювиги Хан го наричат
и днес всички българи много обичат.
Мъдър, родолюбив и с добро сърце,
той завещал на своите пет синове,
да са като сноп стрели, да не се делят
задружно всяко зло в живота да победят.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Завещанието да са заедно!Но те са се разделили!
    И въпреки раздялата в сърцето на българите тлее жаждата за единство!
    Харесва ми!
    Поздравления, Кръстина!
Предложения
: ??:??