26.06.2009 г., 12:42 ч.

Хармония 

  Поезия » Философска
665 0 2

ХАРМОНИЯ

 

 

Лебедите на леда се чудят.
Как така в небето ще пробудят
своите сърца, в любов обречени?
Няма ли във миг да са отречени от
любовта на ятото, в есента на лятото?
Мислите минават през главичките,
странни мисли, непознати -

нищо, че не са крилати !
Плавно се издигат над земята.

Вият се във есенна позлата.

И хармонията има описание.

Вечно и единственно желание.

Скуката да победят.

На децата си урока по летене те да предадат.

© Симеон Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??