11.12.2018 г., 15:18 ч.

ххх78 

  Поезия
389 0 2

                              на Емо

 


А можеше да имаш рицар...

          (из един коментар)

 

Да! Можех да си имам рицар.
Но не посмях. И не поисках.
В самотното гнездо на птицата
не бива да се буди рискът.

Замлъкнаха любими стъпки
и се притули синевата.
Последната ми радост стъпка
напук старицата с косата.

Отне и рицаря и коня.
Сега напусто дрънкат шпори
ездачи. Прагът е изронен...
И няма да им проговори

душата ми с гласа си светъл.
Помете ме тъга – лавина.
И станах шепа тъмна пепел...
...А моят мил далеч замина.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красиво! Завладя ме ритъмът на сърцето, изронил прага...
  • Много силен стих, женската душа е неизследвана дълбина и малцина са тези, които са успели да я опознаят! Особено ме трогна шепата тъмна пепел, защото и аз се чувствам така. Това е силата на поезията - читателят да се познае в стиха ти!
Предложения
: ??:??