22.05.2019 г., 14:18 ч.

Химера 

  Поезия » Философска, Строги форми
1092 6 8

ХИМЕРА

 

Когато никой в нищичко не вярва

и всеки мами и крои сплетни,

едничък само ти да не покварваш

светата вяра в бъдещите дни.

Едничък ти – преборил се със звяра,

да пазиш в себе си смирена вяра,

че утре рай ще бъде този свят

и всеки всекиму ще бъде брат;

че утре хората ще са щастливи

и ще живеят своите мечти;

че бяла пролет бодро ще блести

над опустелите довчера ниви.

Макар че туй е невъзможен блян,

ти пак да си безгрижен и засмян.

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??