7.01.2020 г., 12:07 ч.

Хип-хоп послание 

  Поезия » Авторска песен
565 0 4

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

Хип-хопът е начин на протест,

не е само псувни и себеизразяване,

 

хип-хопът отразява живота ни днес,

той е като свещ в задника на свечеряване.

Романтика с брутално измерение,

цъфнала роза от срязана вена,

римувана реч, казана с нетърпение.

Червен е килимът от кръвта напоена.

 

     Припев (жена)

Хип-хопът е като гола мадама,

захвърлила с дрехите си всички преструвки,

която го прави в леглото със двама,

поема го устно, но не дава целувки...

 

В хип-хопа думите се казват през зъби,

които понякога не са и в ченето,

понякога даже няма нужда от думи,

понякога той е просто шум във сърцето.

Страхливците често бруталността му ги плаши

и казват: "Това не става за нас".

На такива жените им друг често ги праши,

а те се преструват, че не са в час...

 

      Припев (жена)

 

Хип-хопът, това е реалност без грим,

без фалш, без кифли и кукленски маски.

Той често е брадва в ръцете на мим

и зъби акулски в усмивки на мацки...

Така че готов ли си ти да го слушаш,

или ще се правиш на сляп и на ням,

или ще продължаваш в живота да духаш,

ако така е, то и аз ще ти го подам...

 

        Припев (жена)

 

23.03.2017.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Типично. Творбата бе изтрита от Красимир Тенев, както прилежно триеше и всеки коментар под нея.
    Краси - ето тук има вулгарност и цинизъм, но... О, чудо - допуснато е за публикуване...
    Не ме плашиш нито ти, нито админ, нито дори и изтриване!
    И с това затварям темата на този етап!
    А оплакването е подадено до админа тук, ще чакам с нетърпение, какво ще каже!
  • Адаш, Гавраиле, благодаря ви.
  • За Хип-хопа...Ура!
  • Хоп-хип...Уха-ха...
    Вдигам палец към стиха.
Предложения
: ??:??