3.06.2008 г., 9:57 ч.

Хипербола 

  Поезия » Философска
1305 0 5



ХИПЕРБОЛА

 

На всеки жизнения път е интересен.

Той ту широк е, ту пък много тесен...

Ту слънце радостно с любов те поздравява,

ту страшна буря се в душата разразява.

***

Вървиш си тихо, мирно. Изведнъж

излива се отгоре ти проливен дъжд

от чувства, страсти и съдби,

от пошлост, от страдалчески души.

Вървиш, но веч си неспокоен.

С чадър не се прикривай от дъжда пороен,

а сам решавай, гледай и мисли,

защото... капка от дъжда ще станеш ти.

 

 

15. 11. 1978г.

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??