22.06.2014 г., 23:55 ч.

Хитрият котак 

  Поезия » За деца
428 0 0

Хитрият котак


Втурна се към паничката
малкият черен котарачо.
Мисли, че ще яде гаспачо,
ала стопанката му наготвила бе
кренвирш леко алангле.

Опита си зрънце
и примляска като човече.
Разколеба се,
но измисли хитър ход!
Реши да постъпи не като Дон Кихот.
Показа, че не му хареса.
Бутна с лапичка купата.
След това обърна и млякото.

Разкрещя се стопанката и викна таткото.
Помисли си котакът „Ах, ще ям бой!“.
Но объркал се бе той.
Всичко мина без бой.
Таткото извади едно кюфте
и запя като дете:
- Ето-о-о кюфтаче
за милото котаче-е-е!
Ето-о-о го котачето,
което ще напълни тумбачето-о-о.
Стопанката остана в смут,
а котаракът черен заспа с корем надут!

© Дениз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??