30.07.2011 г., 23:05 ч.

Хитруша 

  Поезия » За деца
998 0 20

 

Тази Деси е хитруша,

уж е умничко дете,

а пък вкъщи все не слуша,

книжки да чете не ще.

 

За задачите нехае,

буквите забрави тя,

цупи се, не ще да знае -

сутрин, вечер – все игра.

 

- Хей, детенце, иде есен –

сърди се букварът строг.

- И дали ще бъде лесен

после първият урок?

 

Деси плези се, не слуша,

светят детските очи.

Знае нашата хитруша

няколко добри шеги.

 

- През учебната година

няма да седя на чин!

Пазят в детската градина

моя малък стол любим.

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??