27.02.2010 г., 13:52 ч.

Хлебарка 

  Поезия » Философска
936 0 0

Сянка в полумрака се промъква.

Хлебарка пак от някъде се пръква.

Хлебарка, дошла направо от канала.

Хлебарката в помия дълго е живяла.

 

Хлебарка по тавана марширува.

Хлебарката какво ли я вълнува?

 

Хлебарка жива и без грижи,

хлебарката ù стига да се движи.

 

Хлебарка невинна, глуповата.

Хлебарката разбира що е свободата.

 

Хлебарка чехъл я размаза.

"Хлебарката безгрижна" - кой ли каза?

 

Хлебарката сме аз и ти,

смазани са нашите мечти.

 

На пустата стена - бледнеещо петно,

черен спомен на живота в бялото платно.

 

 

 

© Александър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??