11.10.2018 г., 1:04 ч.

Хора слънца 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
950 0 1

Хора слънца, със звездички вместо очи,
запалващи пожари и каращи всичко в теб 
да гори...
Ще се размекваш ли пред тях?
Или направо ще се топиш?
Ще се топлиш ли в прегръдките им
или жив ще изгориш?  

 

Хора слънца много, но на теб ще ти е нужно
само едно, за да огрява дните ти
и да прогонва черните демони от мечтите ти.
А веднъж намериш ли го ти – пази си го.
Че ако спре за тебе да грее, 
ще ти бъде тъмно цял един живот.
Ще падаш дълго в пропастта
и ще копнееш дори само за лъч, но да бъде 
от твоето слънчице светлина.
 

© Катрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??