18.03.2007 г., 23:02 ч.

Хора, спрете за миг! 

  Поезия
762 0 2

Какво ми пука, че животът все ме мачка,

защо все смирено да минавам покрай него,

ми няма пък, да става квото ще...

аз ще му се радвам и плезя всеки ден!

 

И колкото си иска пъти да ме удря,

и колкото и болка да изям,

аз все със вдигната глава ще пристъпвам

по пътеката на моята съдба.

 

А хората, които са умрели,

от векове поробени от алчността,

аз ще подминавам безразличен,

пред погледите на смаяните им лица.

 

Обаче стигна ли проклетата любов,

ще свеждам аз тихичко главата си

и ще търпя, прехапал устните си силно,

докато не си отмине тя.

 

И не ще се влача по скапаните пътища,

облян в сълзи и самосъжаление,

че всичко и от всякъде ме мачка.

 

Само искам да ви кажа, да, на вас,

където сте се загубили,

затворете си за миг очите,

помислете за болката, която сте изпитали,

кажете - абе, минало е вече

и вървете като мен, усмихнати :)

© Илия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??