23.06.2009 г., 20:53 ч.

Християнство 

  Поезия » Философска
399 0 2

    Християнство

 

Наивната доктрина,

в която се заляга

трагичната кончина

на някакъв бродяга,

който приживе решил

да спасява от поквара

и че, с облика си мил,

таз идея ще прокара.

Идеята добра е,

но търси изпълнител.

Човек, ако желае,

не трябва му учител

или пък божи храм,

дето го подканя

да иде и със плам

робски да се кланя.

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ние сме си храм...
  • Имаш право.Ако човек не носи храма в себе си,никой не може да му помогне!Поздравление!
Предложения
: ??:??