Християнство
Наивната доктрина,
в която се заляга
трагичната кончина
на някакъв бродяга,
който приживе решил
да спасява от поквара
и че, с облика си мил,
таз идея ще прокара.
Идеята добра е,
но търси изпълнител.
Човек, ако желае,
не трябва му учител
или пък божи храм,
дето го подканя
да иде и със плам
робски да се кланя.
© Марин Цанков Все права защищены