2.06.2011 г., 14:19 ч.  

Христо Ботев 

  Поезия » Гражданска
1539 0 24

Тих Бял Дунав пак бунтовно блести,
Христо Ботев с храбри четници лети,
да избави милите си братя и сестри,
от османските зли многолики беди,
да възкръсне дръзко българския род,
от петвековния черен робски гроб.
Пеят бурните вълни безсмъртна песен,
звезден танц се вихри в свода небесен,
Балканът бяла молитва пламенно реди:
"Господи, нека правдата победи!"
И днес, когато светъл юнски дъжд вали,
от святата им саможертва тишината боли,
но от тяхното знаме свободата се роди,
възкръсна България и напред продължи,
затова с благодарност привеждаме глави,
и знаем, че подвигът им смъртта победи.

 


 

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??