Христо и Грета
Христо и Грета, в Дома за сираци,
своята нова приказка пишат...
Някъде има прозорци от захар,
а на масата - лакомства пищни.
В тази къщичка лелички няма,
нито побойници лоши.
Винаги има играчки за двама,
дрешки - подадени с обич.
Христо и Грета пак ронят сълзици
с надежда, че мама и татко
в тях ще познаят свойте дечица
и престоят в Дома ще е кратък.
Гладната пещ на Живота прощраква!
Как да намерят децата
сила да търсят трохичките в мрака?
Много родители чакат!...
© Маргарита Петрова Всички права запазени
Тъжно и актуално.