Пребóри се с мъглите и сланите,
уверено, пробивно кукуряче.
Студа пронизващ, мрака ненаситен
надвиваш, упорито ми юначе.
Очаквахме зелената ти риза
напролет да развесели зората,
и слънцето свободно да навлиза
в разтворените пазви на гората.
Посрещаме те с обич и възхита,
надежда и опора подари ни,
вестта ти блага с птиците полита,
в молитва за безоблачни години.
© Светличка Всички права запазени