22.11.2020 г., 19:40 ч.

Хризантеми 

  Поезия
497 6 7

 

Хризантеми – есенни слънца –
наградени с хубост непростима.
С крехки, тъй момичешки лица.
Есенни въздишки преди зима.

 

От листата ви наднича смях,
спомени за лято споделени.
Чистата ви красота разбрах.
Тя прелива и се вглежда в мене.

 

Хризантеми, с есенния стих
болката ми кротко разпилейте.
Верността ви истинска открих.
Влезте в моя сън и с мен живейте! 

 

А когато хали забучат
в януарска ледена поема,
напълнете с нежност моя свят.
Аз от обичта ви ще си взема.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??