9.07.2007 г., 10:02 ч.

Художници 

  Поезия
496 0 9

Художници са спали под звездите ти,
орисано за гръмища небе!
А вечно неизплакани очите ти!
Със облачно, светкавично сърце!

Рисували мъгливи хоризонти...
Напъпващи под мокрото цветя...
Художници.
Номади.
Вагабонти!
Безчинстващи по белите платна!

В безбройните възшарени очи
на пълни с гъсти темпери палитри
са техните надежди и мечти...
Безименни картини.
Без субтитри.

И пак ще спят по калната ти пръст.
Ще чакат слънце бурите да погне!
През мирис див на темпер гъст
да драскат с четки по платната
ОГЪН!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??