5.02.2012 г., 21:27 ч.

Художник 

  Поезия » Друга
763 0 3

На всички, които обичат изобразителното изкуство

 

 

 

Изкуството за теб е свято,

любов към него съхрани!

Хляб е насъщен за душата,

пред нас открива висини.

Мадоните на Тициано,

лицата бледи на Грекò,

платна от цветове пияни,

картините на Пикасò...-

са живи и ще бъдат вечни,

тъй както вечен е светът,

ще правят хората човечни

и смели в жизнения път.

 

Душа във къс скала – къде си?

Ти в скулптурата се роди.

Човек от мрамор, жив си, жив си -

Мойсее, говори!“*

 

К. Костадинов

 

*Когато завършил известната си творба „Мойсей“, в творчески екстаз Микеланджело ударил с чука по коляното на статуята и произнесъл тези думи.

Белегът и досега личи върху статуята.

 

© Костадин Костадинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??