Дечко е художник,
има и триножник.
Важно с четката визира -
котенцето му позира.
Ето, смесва няколко боички
със замах - пред погледа на всички.
Дядо цъка с език:
- Брей, като Зограф ще е велик!
А пък баба все се мръщи:
- На боя мирише вкъщи.
Мама храни го в устата,
че детето учи занаята.
Татко само наблюдава -
на сина таланта не признава:
- Дечко, уж рисуваш самолет,
а излиза въртолет!?
Дечко веждите сърдит събира,
с баща си се препира:
- Аз не правя снимки, татко,
знаеш - фотограф е батко.
© Иван Иванов Всички права запазени