Aug 20, 2011, 3:13 PM

Художник 

  Poetry » For kids
691 0 12

Дечко е художник,

има и триножник.

Важно с четката визира -

котенцето му позира.

Ето, смесва няколко боички

със замах - пред погледа на всички.

Дядо цъка с език:

- Брей, като Зограф ще е велик!

А пък баба все се мръщи:

- На боя мирише вкъщи.

Мама храни го в устата,

че детето учи занаята.

Татко само наблюдава -

на сина таланта не признава:

- Дечко, уж рисуваш самолет,

а излиза въртолет!?

Дечко веждите сърдит събира,

с баща си се препира:

- Аз не правя снимки, татко,

знаеш - фотограф е батко.

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??