31.12.2023 г., 16:10 ч.

Художник 

  Поезия » Любовна
375 1 4

 

Художникът съм аз. И всеки ден

рисувам профила ти, който обожавам,

очите, устните, открили в мен

достоен изповедник и приятел.

 

Рисувам всеки миг от нашия живот,

рисувам раждането на сина ни

и първата ни среща с него - небосвод,

под който най-щастлива преминавам.

 

С бои от чувства, с четката незрима

творя... Ала платното ми шепти,

че друг ме наставлява и закриля,

че аз не съм художникът, а ти.

 

И в мен отекват съкровени думи:

"Над нас отсъждал е самият Бог!".

Усещам връзката ни помежду ни.

Любими мой, рисувам те с любов.

© Antoaneta Karaivanova Pavlova Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз имам теб. Без теб ще бъда пак каквото бях: последният бедняк »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??