27.06.2007 г., 23:45 ч.

ХУЛИГАН 

  Поезия
605 0 8
Ще ви разкажа история...


Миналото като портокал пред вас ще обеля,
сега ще предам малко мъдрост, стара повеля.
За живота няма да разказвам - смисъл няма!
Ами за любовната, сърдечна драма.

Веднъж двама се карат - син и баща,
майка ги гледа и бой обеща.
Синът пак е сбъркал, логично, нали?
Ама той е хлапак и прави бели.
Но сега не беше беля, а цяла беда,
момиче залюбил той във града.
Бащата се кара и дърпа ушите,
младежът се тръшка и псува колите.
За девойката младежът страдал, но заслужавал!
Момичето било фиданка, наша гиздава Герганка,
погледа му тя пленила и в игра опасна Сашко насадила.
Историята се развива под прецъфтяа слива,
хулиганът се навежда и момичето поглежда,
тя иска да го провокира, смелостта му да опита.
Момчето се пресяга да се покатери,
на своето момиче най-хубав цвят да намери.
Гергана го гледа и чака действие,
но младокът се подхлъзва - цяло бедствие!
За нещастие, любовта бързо отлетя,
щом Гергана под Сашо се озова.
Счупи ръката на девойката мила,
сега проклинаше цъфнала слива.

Историята повелява -
за девойка на глупак недей става!

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления и от мен Милица!!!
  • Благодаря Ви, че ме четете. Това означава много за мен! Прегръдки и усмивки!
  • Хубава историйка , Миличка ! Харесвам те!
  • Мила Миличке, ти направо ме сразяваш.Толкова си готина, че направо нямам думи.Как успя да измислиш такава историйка?Поздравявам те!Аз какви глупости пишех на твоите години докато почна така да измислям историйки, а ти вече хоп и готово.Браво!
  • Аз лично много се забалвлявах докато писах този стих!
  • милият Сашко!Нещастната Герганка!
  • ТОВА МИ ХАРЕСА ОСОБЕНО!
  • Къде е тръгнал да се катери при положение, че девойка има до него. Бащата сигурно затова се е карал.
    Поздрави за усмивките!!!
Предложения
: ??:??