29.01.2013 г., 16:04 ч.

Хванахме се с Дявола на бас 

  Поезия » Философска
420 0 0

Хванахме се с дявола на бас,
че ще успея, въпреки че той
стои в основата на всеки
лош развой.

Обложихме се с дявола дори,
ако изпраща хиляди беди,
аз пак ще мога да му устоя,
даже ще го победя.

Дяволът е дявол за това
да изкушава моите сетива,
ту с някой скъп автомобил,
ту с някой момък хубав, мил.

Но Дяволът не може да не знае -
сърцето ми за материалното нехае,
с това не може мен да ухажва,
душата за любов мори я жажда.


© Мария Вълканова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??