12.05.2015 г., 13:59 ч.

Хванете си ръцете 

  Поезия » Гражданска
297 1 2

                                                             Хванете си ръцете

 

Избухва гняв срещу живота,

нерадостни дни редят се,

ръцете вързани с проблеми нерешени

и нищо не върви както трябва.

Радостта изчезва някъде незнайно,

безсилна пред машината държава.

Несправедливо празника да е тревожен -

за едни разкош, веселие, пиянство,

за други тъмнина, проблем, тъга.

Словото със сила ще се бори,

трудности в живота да не спират,

душата и сърцето с радост да пируват.

Щастието е дар за всички.

Защо, живот, си тъй жесток?

Защо хората делиш на две?

Да се боря с тебе трябва

и няма никога да спра.

Справедливост искам аз за всички,

за нас, любимите да имат радост.

Ще мога ли, живот, да те преборя,

спокойни дни на близките да дам?

Тъжна съм и аз, когато страдат

хората, обичани от мен.

Кой иска щастие за всички?

Кой създава безмилостно проблеми?

Хиляди без дом и хляб

и още толкова гладуват!

Как с преялите да се добрува?

Не чувстват срам и свян.

В дните ръцете си хванете,

да се обединим сме просто длъжни.

Нека страдащи да няма,

да няма хора без спокоен сън!

Обичайте се, хора!

Подайте си ръце!

Да има радост и любов!

Тъгите да ги няма!

 

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти Стойне.Лека вечер и спокойни сънища.
  • Дълбоки разочарования и прекрасни мечти!Толкова е тъжно всичко.Пишем,
    плачем, викаме за помощ, но светът е глух заедно с водачите."Сит на
    гладене вяра не хваща." Народът ни от векове знае тази мъдрост, но уви!
    Поздравявам те за актуалната творба,Йонке и ти желая хубав ден!
Предложения
: ??:??