29.07.2015 г., 0:21 ч.

Хвърчило 

  Поезия » За деца
468 0 1

 Целуни ме, слънце мое!

Аз съм синьото хвърчило.

На небето зад завоя

се усмихвам много мило.

 

В облаците - пяна бяла -

гмурвам се за миг и после

като птица полудяла

из просторите се нося.

 

Вятърът ме гъделичка

с леки пръсти закачливо.

Влюбих се в една тревичка

и съм толкова щастливо.

 

Целуни ме, слънце мое!

Остави ме да мечтая.

Направи ме златно. В зноя

с лятото ще си играя.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??