Целуни ме, слънце мое!
Аз съм синьото хвърчило.
На небето зад завоя
се усмихвам много мило.
В облаците - пяна бяла -
гмурвам се за миг и после
като птица полудяла
из просторите се нося.
Вятърът ме гъделичка
с леки пръсти закачливо.
Влюбих се в една тревичка
и съм толкова щастливо.
Целуни ме, слънце мое!
Остави ме да мечтая.
Направи ме златно. В зноя
с лятото ще си играя.
© Нина Чилиянска All rights reserved.