Хвърчило
Там горе в синьото небе
лети красиво, шарено хвърчило
и на невинно мъничко дете
съкровеното желание е скрило.
Ранима, чиста, детската душа
едно-единствено желае -
да има майка и баща,
родителската обич да познае.
И тупка малкото сърце
в гърдите на това сираче,
то маха на хвърчилото с ръце,
за майка и бащица плаче.
© Елена Всички права запазени